Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2008 16:57 - Разсъждение върху пророчествата на Ванга за бъдещето
Автор: angelic17heart Категория: Забавление   
Прочетен: 1248 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2008 16:58


Пророчества за бъдещето:
За 2010 г.: „Начало на Третата Световна война. Войната ще започне през 2010 год и ще завърши през 2014. Войната ще започне като конвенционален конфликт, а по-късно ще прерастне в ядрен.“  

За 2018 г.:
"През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне."

За 2043 г.:
„Световната икономика процъфтява. Водеща религия в Европа – Ислям.“

За 2050 г.:
"След 2000 г. няма да има катастрофи, ни потоп. чакат ни 1000 години мир и благоденствие. Обикновените човеци ще пътуват до други светове със скорост, 10 пъти по-голяма от светлината, както се пътува с автобус. Това ще стане не по-рано от 2050 годин."

За 2179 г.:
"След двеста години човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове. Унгарска апаратура ще улови първа разумни сигнали от космоса... А истината за този космос трябва да се търси в старите свещени книги!"

За Апокалипсиса:
"Онова, което е написано в Библията, ще се сбъдне!. Апокалипсисът ще дойде!. Вие не, но децата ви ще го преживеят!"

"Хората сами си градят бъдещето. Те са тези, които чрез делата си могат да причинят Апокалипсиса или да го отложат."

Какво трябва да правим, за да не дойде Апокалипсиса, според Ванга:
"Ние сме свидетели на съдбоносни събития. Двамата най - големи ръководители в света си стиснаха ръцете. Но ще мине много време, ще изтече много вода, докато дойде осмият, който ще подпише окончателния договор за мира на планетата."

„Ето, измислят се нови закони. Тъче се нов вид облекло, с което да се облекат хората. Но ще мине още време, докато направим здрава тъкан. Нужно ни е не изкуствено облекло, а такова, от което да чувстваме топлина. Ще мине доста време, ще се появи висок човек, пришълец, и той ще бъде добър крояч и добър шивач...”

За водата:

"Всичкото скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено!"

"Водата ще стане по-скъпа от черното злато (петролът), а един ден тя напълно ще изчезне."

"Ке дойде ден - в златни паници ке ядете и в медни чаши ке пиете, но вода нема да имате."

"Пчелите ще измрат. Млякото ще стане отровно. Ще затваряте вода в буркани."



      Всичко това е казано от баба Ванга, за която всички българи са чували.
     
      Докато четях написаното, се чудех доколко би могло да е вярно, защото честно казано ми звучи като сценарий за онези филми с големите катаклизми, войни, извънземни и т.н. Но ако внимателно слушаме новините (нямам предпочитания към някоя телевизия), ще разберем за обтегнатите отношения между държавите по света и за световната икономическа криза, която всички медии спрягат, за конфликтите в близкия Изток и за несекващите терористични атаки на едно или друго населено място. Ще чуем също за продоволствената, екологичната и енергийната криза и споровете относно разрешаването им.
     
      Никой не е видял Първата Световна война, когато се е задала на хоризонта, Втората е станала много по-страшна отколкото някой е предполагал, а сега когато уж е спокойно (нищо че на няколко хиляди километра от нас хора се борят за запазването на правата и живота си), се показват признаците на назряващ конфликт. Не е ясно кой с кого и срещу кого, но се знае, че ще трябва да се правят избори.
Не съм специалист, но е възможно и да има последици от вече свалените комунистически режими. Тоест и те да допринесат за развиването на конфликт. Защото има твърде много недоволни. Но това вече е работа на анализатори.
     
      Нямам желание да разисквам въпросите, свързани с извънземни, въпреки че изключително много вярвам в тях, нито пък апокалипсиса, именно защото не вярвам в него. Не съм наясно колко пъти е познавала Ванга или колко пъти е бъркала, но ако тази Трета Световна война стане реалност, всички идеи за мир, внушавани в съвременните общества, ще рухнат.
Чували ли сте израза "крехък мир"? Е, ние сме в такова положение. Знаем, че понякога войната е неизбежна. Понякога нямаме друг избор освен да се защитаваме. Но ако баба Ванга е познала, тази война няма да е "Добрите срещу Лошите", а борба за надмощие и гонене на политически и икономически цели.
     
      Но пък от друга страна, след Третата Световна настъпва мир и разбирателство. Пак като първите две, за определен период. В крайна сметка е възможно да има някаква полза, не мислите ли?
А докато войната настъпва, настъпват и учените - към открития, към прогрес. И ако доживея до дълбока старост, и аз ще видя хем лошо, хем хубаво.
     
      След този опит да поразсъждавам над част от предсказанията на Ванга, се чудя дали наистина има смисъл. Ако е вярно, все някак ще се оправим. Ако не е - значи тепърва ни предстои да сътворим бъдещето си. А какво по-хубаво от стремглавото спускане в живота? Така, де, нали имаме само един!


Тагове:   ванга,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: angelic17heart
Категория: Забавление
Прочетен: 59959
Постинги: 28
Коментари: 82
Гласове: 163
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930